סימני דחיית שתל שיניים

שם עורך

עורך ראשי באתר mothers.co.il

סימני דחיית שתל בשיניים

השתלת שיניים היא הליך כירורגי במהלכו מתבצעת עקירה של שן והחדרה של שתל דנטלי במקומה. על גבי השתל יתלבש הכתר, שנועד להחליף באופן מלאכותי את כותרת השן. ניתוח מסוג זה נחשב לשכיח ומתבצע על ידי רופא מוסמך ותחת הרדמה. על אף שכיחות הניתוח מסוג זה ישנם מקרים בודדים בהם השתל נדחה וההשתלה נכשלת. ההליך נחשב לבעל סיכויי הצלחה גבוהים כך שלרוב זה לא קורה, אך עם זאת חשוב להכיר את סימני דחיית שתל שיניים, כדי שגם אתם תדעו לזהות ולהתמודד איתה במידת הצורך.

שתלים דנטליים

אם אתם לקראת הליך של השתלת שתל דנטלי חשוב שתכירו את סוגי השתלים הקיימים בשוק. הסוג הנפוץ ביותר שקיים הוא שתל אנדוסטאלי, שכיחותו קשורה בעצם היותו עמיד ומתאים כמעט לכל מטופל. שתל מסוג זה ימוקם הישר לתוך עצם הלסת.

שתל סובפריאוסטלי לעומת זאת ימוקם מעל עצמות הלסת או מתחת לחניכיים. הוא מיועד למקרים בהם שתל אנדוסאטלי אינו מתאים, בעיקר אם עצם הלסת אינה ארוכה או בריאה מספיק.

ישנם גם שתלים הנקראים שתלים זיגומטיים, הנחשבים לפחות נפוצים מאחר והם דורשים פרוצדורה ניתוחית מורכבת יותר. הסיבה לכך היא שמדובר בשתלים הרבה יותר ארוכים שלא מתחברים לעצם הלסת אלא לעצם הלחי.

קיימים גם סוגי שתלים נוספים כמו ALL ON 4/ALL ON 6, המשתמשים בטכניקה של הצבת כמה שתלים קטנים (ארבעה או שישה) במיקומים יעודיים על מנת לתמוך בקשת שיניים תותבות.

אלו חלק מסוגי השתלים הנפוצים אך קיימים בשוק עוד מגוון של סוגים, לאחר אבחון מעמיק אצל הרופא שלכם הוא ידאג להתאים עבורכם את האופציה המתאימה ולתת לכם מידע בנוגע אליה.

סימנים לדחייה של שתל

אם ההשתלה לא צלחה תחושו בסימני דחיית שתל שיניים. נציין פעם נוספת שהסיכויים הם לטובתכם, אך חשוב להכיר את התסמינים על מנת לזהות השתלה שלא צלחה, כדי לקבל טיפול מתאים בהקדם. קודם כל, במידה וההשתלה לא צלחה סביר להניח שתחושו בכאב מקומי, נפיחות ותוכלו להבחין גם בדימום או בסימנים נוספים המצביעים על זיהום. כמו כן חשוב לשים לב האם השתל מקובע או שהוא נוטה לזוז, אם השתל מרגיש רפוי זה יכול להיות סימן שהשתל לא מקובע כמו שצריך. שימו לב לקשיים בזמן לעיסה ואכילה וכן גם לתחושות עקצוץ כאלה ואחרות. יכול להיות שתרגישו בחלק מהתסמינים מיד לאחר ההשתלה, אם הם נמשכים זמן רב ולא עוברים סביר מאוד להניח שמשהו לא תקין ויש להגיע לבדוק אותו.

מה עושים במקרה של דחיית שתלים?

במקרה שיש חשד לדחיית שתלים חשוב להגיע בהקדם לבדיקה אצל רופא. הרופא יבדוק ויאבחן מה מקור הדחייה של השתל ולפי הממצאים יתאים את הטיפול. אם אכן קיים תהליך דלקתי המתפתח סביב השתל הרופא ידאג להוציא את השתל על מנת לטפל קודם בדלקת המקומית. רק לאחר מכן יהיה ניסיון שני להחדיר את השתל בחזרה. ברוב הפעמים אין צורך לחזור פעם נוספת על ההליך מאחר והסיכויים לדחיית שתל חוזרת הם אפילו נמוכים יותר.

מי נמצא בסיכון לדחיית שתלים ואיך ניתן למנוע את זה?

מי שנמצאים בסיכון רב יותר לדחיית שתלים אלו מטופלים הסובלים ממחלות אוטואימוניות שונות או מסוכרת. אם תרצו לצמצם את הסיכויים שלכם לדחיית שתל דנטלי מומלץ להימנע משתיה מופרזת של אלכוהול, מעישון ולהקפיד על היגיינת פה סדירה. בחרו ברופא שיניים מומחה ומנוסה על מנת לקבל את הטיפול המדוייק עבורכם ולעבור את ההליך בהצלחה.

שם עורך

עורך ראשי באתר mothers.co.il

עוד על הכותב >

שם עורך

עורך ראשי באתר mothers.co.il

עוד על הכותב >