ניתוח הגדלת חזה באמצעות בשתלי סיליקון הפך לאחד מהניתוחים האסטתיים הידועים והנפוצים ביותר בקרב נשים. עם כמה שהניתוח הפך לנפוץ וסנטדרטי חשוב להבין את ההשלכות והסכנות האפשרויות הנלוות לשתלים הללו, זו הסיבה שרוב הרופאים ימליצו לעבור בהמשך גם ניתוח להחלפת שתלי סיליקון. האם גם את כבר צריכה להחליף את השתלים? במאמר הבא נשפוך אור על הנושא, לתשובה חד משמעית כמובן יש צורך בייעוץ אצל רופא מומחה.
שתלי הסיליקון הם כאמור זמניים כך שיש להחליף אותם לפי הצורך. ניתוח החלפת שתלי סיליקון מתבצע ממש בדומה לניתוח ההגדלה הראשוני. בשיחה עם הרופא הוא יבצע אבחון יחד עם המטופלת תוך תיאום ציפיות לגבי מראה החזה החדש. לאחר מכן תחת הרדמה יבצע הרופא פתח בחזה, בדרך כלל דרך צלקת הניתוח הראשון כדי לא לגרום להצטקלות נוספת. עכשיו הרופא יוציא באופן ידני את השתלים הישנים ויחליף אותם בשתלים החדשים בגודל הרצוי. לאחר מכן יתפור הרופא את האזור בדומה לניתוח הגדלה.
ההמלצה הרווחת היא להחליף שתלי סיליקון בחזה לפחות אחת לעשר שנים. חשוב לשים לב לכך שההמלצה משתנה ממטופלת למטופלת בהתאם לרקע שלה ובהתאם לגילה. הסיבה לכך היא מחשש שעם הזמן יווצר קרע בשתלים. קרע בשתלי סיליקון נחשב לסיבוך שהוא יחסית נדיר אך עם זאת חשוב להיות במעקב אחת לכמה זמן בהתאם להוראות הרופא שלכן, כדי לוודא את תקינות השתלים.
יש לציין שיכול מאוד להיות שבמעמד הבדיקה יאמר לכן שהשתלים במצב טוב ואין צורך להחליף אותם על אף שעברו מעל לעשר שנים. זה ממש בסדר ופשוט אומר שהשתלים שלכן חזקים ועמידים. לא כל מטופלת בהכרח תעבור ניתוח להחלפת שתלים בחייה, הכל תלוי במצב ובסוג השתלים של כל אחת.
על אף שמדובר בסיבוך שאיננו שכיח וכן קיימת האפשרות שמצב השתלים בסדר גמור ואין צורך להחליף אותם, עדיין קיימת חובתך לשמור על עירנות ולהיבדק על פי הצורך. כל עוד את נמצאת במעקב סדיר ושומעת להוראת הרופא שלך אין ממה לדאוג.
לרוב ניתוח החלפת שתלים יעשה באחד מכמה מצבים שאינם רצויים. אחת הסכנות העיקריות כשמדובר בשתלי סיליקון היא כאמור היווצרות של קרע בשתל, אבל קיימות גם סיבות נוספת כמו: שינווי צורה של השתל, בעיות בקופסית ועוד. פעמים רבות הרצון לעבור את הניתוח יגיע גם מהמטופלת עצמה במידה והיא תרצה להקטין או להגדיל את גודל החזה ולהחליף את השתלים.
פעמים רבות מטופלות נוטות לנצל את ההכרח לעבור החלפת שתלים בכד לשנות ולעצב מחדש את החזה. במידה והמטופלת תרצה להחליף את השתל הקיים בשתל קטן יותר עלולים להיווצר עודפי עור ובמקרה כזה יומלץ לה לעבור גם הרמת חזה. מומלץ לבצע הרמת חזה גם אם נוצרה צניחה של העור או מראה מדולדל בעקבות לידות או בעקבות התבגרות. כך ניתן ליצור מראה אסטתי של החזה שיתאים לפרופורציות הגוף הנוכחיות של המטופלת.
ההחלמה מניתוח להחלפת שתלים בחזה מזכירה גם היא החלמה מניתוח הגדלת חזה. רוב הרופאים ימליצו לחזור לשגרת עבודה כבר יומיים- שלושה לאחר הניתוח. לפעילות גופנית ניתן לחזור בהדרגה לרוב לאחר חודש בהתאם להמלצות הרופא ובהתייחס לסוג השתלים. תקופת ההחלמה עשויה להיות מלווה בכאבים כך שניתן ליטול משככי כאבים על פי הצורך.
בעולם המודרני והמהיר בו אנחנו חיים, כולנו מחפשים רגע של שקט. להפסקות קצרות מרעש היום…
מרבית טיפולי השיניים וחלק גדול מהתערבויות כירורגיות שונות מבוצעים כיום תחת טשטוש או הרדמה כלשהי.…
אבנית בשיניים היא תופעה נפוצה המשפיעה על בריאות הפה והשיניים של רבים מאיתנו. היא נוצרת…
מייקאובר לאישה הוא מושג רחב המתייחס לשינוי מקיף במראה החיצוני ולעתים אף בתחושה הפנימית של…
שתלי חזה הפכו לאחד מההליכים האסתטיים הפופולריים ביותר בעולם הכירורגיה הפלסטית, והם מאפשרים לנשים רבות…
אם יש עורך דין שיש לו תפקיד קריטי ובעל משמעות במערכת המשפט, זה כמובן עורך…